tirsdag 13. juli 2010

FRANKRIKE | HVA DRIVER VI MED HER


Da sitter undertegnede nok en gang på internetCafè og oppdaterer blogg mens bedre halvdel og svigermødre er på antikkmarked..
Den siste uken har vi altså tilbrakt i et hus som tilhører noen venner av mine foreldre, på den franske landsbygda ved den lille landsbyen Brignon (og jeg mener lille – type veikryss)..  I skrivende stund er vi inne i nærmeste by av litt størrelse, som heter Uzès – der altså det ukentlige antikvitetsmarkedet går av stabelen (o´joy). 

Min mor, en venninne av henne, samt min svigermor ferierer også her – så siste uke har vært preget av avslappende familiær hygge.. 
Ikke dermed sagt at det ikke skal bli deilig å komme seg på veien igjen dog (no offense, mor.. J)!


Husets murer daterer seg tilbake til 1300 tallet, og det er en slags innredet ruin/kråkeslott – ganske tøft J. Det ligger langt oppi vinmarkene og relativt langt fra noen form for sivilisajon,   men det er egentlig bare deilig. Late dager med anseelige mengder rosèvin, bading I bassenget og sene gode middager gjør underverker for kropp&sjel.

Det å handle god mat her er ren glede.. Den nærmeste Carrefour butikken (som fremdeles er relativt på bygda..) har et utvalg som får Stavangers mest velassorterte dagligvarebutikk til å blekne, og prisene er særdeles hyggelige. Siden vi bor midt i et vindistrikt kjøper vi vin på det lokale cooperativet, altså der bøndene levere druer til pressing – der de har en egen liten butikk med ferdige flasker som kommer fra vinmarkene rundt, fantastisk kvalitet og hyggelig pris J.

Vi planlegger å legge ut på veien igjen torsdag morgen, og bruke 4 hele dager på turen til Hirtshals, hvor båten går kl 22.00 søndag kveld. Reiseruten er under planlegging, men vi har lyst til å få med oss noen alper underveis (muligens sveits) – og vi sjekker også hvor ”Tour de France” som foregår I disse dager befinner seg. Hadde sikkert vært morsomt å fått med seg en etappe.
Stay tuned! J

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar