lørdag 10. juli 2010

FRANKRIKE | NETT ER IKKE LETT | FREMME

Skrevet 10.07.10  [bedre sent enn aldri)


Bonjour! Her har det skjedd ting siden sist (kun positivt dog J ). Et ord om forsinkelsen; Vi tilbringer for øyeblikket dagene i et hus I Frankrike som ligger oppi en ås inni en vinmark. Huset tilhører noen venner av mine foreldre, og er en virkelig perle – dette er fransk landstil på den franske landsbygda. Ulempen er selvfølgelig at det knapt er mobilforbindelse her og at internett er en fjern fremtidsdrøm – derav sen oppdatering av blogg. Men nok om det.
Etter siste innlegg fortsatte vi turen gjennom Tyskland, kjørte mot Koblenz, og tok en avstikker gjennom Moseldalen. Fantastisk kulturlandskap med bratte fjellsider dekket at vinranker, og med elven Mosel i bunn. – perfekt sted for cruising I T3 med panoramautsikt.
Moseldalen ender ved byen Trier, og derfra gikk turen rett mot Luxembourg og det som angivelig er europas største bensinstasjon. Skuta fikk full tank med 100 oktan ”super race” bensin (!), og vi fikk kjøpt litt kaldt vann – ca 38 grader I skyggen.. 
Fra luxembourg krysset vi grensen inn i frankrike og kjørte sørover til Nancy og Dijon før det ble tid for å tenke på overnatting. Vi ba GPS’en om å finne en campingplass, og havnet langt utpå den nordfranske bygda..
Første plass vi kom til besto av 4 telt I en relativt bratt nedoverbakke og var mildt sagt lite appelerende.. I et øyeblikks desperasjon ringte jeg min gode, franske venn Håkon som googlet litt, tok et par telefoner og fikset en adresse til en noe mer utviklet campingplass.
Stedet viste seg å være kjempefint. Hyggelige folk, fin natur og rene fasiliteter. Vi fikk tilogmed tid til å dra ned til den nærliggende landsbyen og spise middag – hvilken lyx. Det kan forøvrig nevnes at bilen er helt suveren å sove I, og at vi har sovet lengre enn planlagt hver natt J