søndag 4. juli 2010


DANMARK-TYSKLAND   |   BILTUREN   |  VARMT OG VÅT  

Skrevet 3 juli   

Turen I dag, lørdag, fikk en litt haltende start.. Etter en fin overnatting på Hirtshals camping fant vi ut at det fort tar itt tid å dusje, spise frokost og pakke bilen – så vi kom litt sent I gang; ca 10.30 mot planlagte 09.00. I tillegg så viste det seg at Statoilstasjonen like ved hadde wi-fi tilgjengelig, så da måtte jo blogg oppdateres.. Resultatet ble avreise fra Hirtshals ca 11.00.

Dansker er ålreite folk.. Den helgen fellesferien begynner og utfarten er på sitt verste ser de sitt snitt til å trø I gang litt veiarbeid.. Det vil si, de setter opp litt sperringer og innsnevrer motorveier hist&her, men vi så ingen som faktisk arbeidet med noe.. Resultatet ble som det ofte blir I slike situasjoner; Kø. Lang kø.

Når kvikksølvet I tillegg tok turen over 40 I skyggen så ble dette en lang, klam dag – godt at tyskerne var stødige på aircondition I 1986.. eh, NEI. Å stikke hodet ut av vinduet var som å stå ansikt til ansikt med en hårføner..

 Fra Hirtshals sneglet vi oss gjennom nordlige danmark, før det etterhvert løsnet og vi fikk opp hastigheten. Ruten gikk  forbi Flensburg, Hamburg, Bremen, og ja – Etter Bremen skjedde det noe interessant.. det begynte å regne – MYE. Fra 40 grader og solsteik til 25 grader og lyn/torden på et øyeblikk, litt skummelt og litt gøy. Anette, som fra før var varm /lei/irritabel syntes mest det var skummelt.

Videre passerte vi Osnabrück, før vi I et desperat forøsk på å kjøre fra regnet og fortsatte til Münster – der vi overnatter på den stedlige campingplass. Tyskland har tilsynelatende vunnet en fotballkamp I dag, og alle er happy campers! (ordspill, red anm.).

Sorry at det ikke komme noen bilder ved disse innlegg,
Det komme.. men denne tyske campingplassen me er på nå
Tillater ikke bloggspot. Men klarte å lure systemet litt og legge ut innlegg, dog uten bilder.. Men det kommer, det kommer..
Nett tilgangen har vist seg til å være vanskeligere å finne enn vi hadde trodd.
So long…

HVA SÅ MED BILEN       |      FORTJENER VIRKELIG SKRYT

For de som ikke kjenner bilen I detalj, så kjører vi en 1986 Volkswagen T3 med campinginredning og såkalt Pop-Top (tak som slås opp, inneholder 2 sengeplasser og sørger for ståhøyde inne I bilen). Turen nedover har så langt vært ren glede. Det sitter en 2.1 liters vannkjølt boxermotor på 112hk I hekken, og marsjfart er behagelige 110-120 km/t. Jeg tar det forøvrig som et godt tegn at vi har kjørt fra samtlige T3’er vi har møtt J
Ulempen ved tilstrekkelig motorkraft er selvsagt tilstrekkelig bensinforbruk – målte I dag og vi kjører på 1,19 l/m, men da er det det 120 km/t hele dagen så man får da flyttet på seg.
Gikk også på en smell når det gjelder ”landstrøm” på campingplassene.. Som den rookie camperen jeg er så har jeg skjøteledning med 3-fas plugg I ene enden (passer I bilen) og vanlig stikkontakt I andre enden.. Nå viser det seg at campingplassene på kontinentet (og sikkert hjemme og, hva vet jeg?) har 3-fas I alle strømbokse ..så nå står vi her med rimelig slitent ekstrabatteri og lunkent kjøleskap.. Satser på å få kjøpt riktig kabel I morgen!